понеділок, 15 жовтня 2018 р.

Мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка

    18 жовтня стартує Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та    студентської молоді 

імені Тараса Шевченка

    Цього навчального року офіційні заходи з нагоди відкриття Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Шевченка відбудуться 18 жовтня в Миколаєві. Водночас МОН рекомендує цього дня провести урочистості й у всіх закладах освіти.
     Згідно з Положенням про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року № 571, конкурс проводиться для учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, у тому числі ліцеїстів військових ліцеїв, у чотири етапи (з жовтня по березень), для учнів закладів професійної освіти, студентів і курсантів закладів вищої освіти I-IV рівня акредитації усіх форм власності – у три етапи (з листопада по березень).
     Конкурсні роботи можуть передбачати теми, що пов’язані, зокрема, з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, які сприяють об’єднанню націй, формують почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття Української держави. Відповідно до Закону України «Про засади державної мовної політики» роботи можна виконувати українською мовою як державною, а також регіональними мовами або мовами національних меншин, представленими в Україні.
     МОН рекомендує самостійно визначати дати проведення кожного етапу конкурсу, крім фінального.