вівторок, 7 листопада 2017 р.

Одне із завдань фіналу "Учитель року - 2018" буде полягати у представленні аналізу художнього твору на уроці української літератури. На офіційному сайті Всеукраїнської українознавчої гри "Соняшник" http://gra-sonyashnyk.com.ua/main/розміщено відео з аналізу художнього твору, яке може допомогти підготуватися до конкурсу "Учитель року-2018" у номінації "Українська мова та література" (Науково-методичний семінар «Компетентнісний підхід та соціалізація творчої особистості проектами Творчого об’єднання «Соняшник»). Системний аналіз художнього твору здійснює Дмитро Дроздовський, кандидат філологічних наук, докторант, науковий співробітник Інституту літератури імені Т.Г.Шевченка НАН України. Докладніше https://youtu.be/WpRgUyKcnBk
Приємні зустрічі з дивовижними людьми
У рамках Програми національних обмінів 01 листопада 2017 року в Надвірнянському районі побували педагоги з Донеччини:  Тетяна Лугова, заступник директора з НВР ЗОШ № 15 міста Маріуполя; Олена Бузлама, головний спеціаліст Департаменту освіти Маріупольської міської ради; Наталія Зьома, директор ЗОШ № 10 м. Маріуполя; Валентина Волкова, директор ЗОШ № 20 м.Маріуполя. До них приєдналися колеги з Миколаївщини: Вікторія Чернишева, директор Калинівського НВК Снігурівської районної ради; Тетяна Манзюк, учитель початкових класів, образотворчого мистецтва Калинівського НВК Снігурівської районної ради. Головна ідея зустрічі – розбудова діалогу в Україні, розширення знань про культуру регіонів, обмін кращими освітніми практиками.
Колеги зі Сходу ділилися з нами власними методичними набутками, крутими проектами, з непідробною щирістю розповідали про життя й роботу в прифронтовій зоні, про любов до України, жодним чином не нарікаючи на обставини, а, навпаки, вселяючи надію усім нам. Ми ж запропонували їм педагогічний фольклорно-етнографічний практикум „Міжсубетніччя: бойківсько-гуцульські дивогляди Надвірнянщиниˮ.


Східно-південно-західне педагогічно-духовне розкрилля набирає темпу. Сподіваємось на нові зустрічі, адже відмінності - це класно!