пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

На гостинах у Ланчині
01 грудня 2017 року  в  Ланчинській ЗОШ І-ІІ ст. проходило  засідання школи вдосконалення педмайстерності вчителів української мови та літератури Делятинського куща за темою «Інноваційні технології на уроках словесності як засіб мотивації учнів до навчання та формування компетентностей».
Гостей вітали учні 6-7 класів. Незабутні враження залишились у присутніх від зустрічі з Мирославою Мельник, членом літературної спілки «Бистрінь», автором двох поетичних збірок.
Учасники семінару відвідали урок української літератури в 7 класі (Образ чутливого до краси Михайлика в повісті М. Стельмаха «Гуси-лебеді летять»), на якому вчитель Білоус І. В.   на практиці продемонстрував використання інноваційних технологій на різних етапах аналізу літературного персонажа.
Халапенко І. В. поділилася досвідом з використання проектних технологій під час підготовки учнів до уроків літератури. А Голіней Г.Я.  в образній інтригуючій формі розповіла про буктрейлер як спосіб зацікавити учнів  читанням художньої літератури, практично продемонструвавши своєрідний відеокліп на твір Світлани Талан «Коли ти поруч», який спонукає читача подивитись іншими очима на хворих на СНІД і стати уважнішими й добрішими до тих, хто сьогодні поруч з нами.  
Методист РІМЦ Візінська М.С. акцентувала на важливості інноваційної спрямованості роботи вчителів, а також на створенні на уроках умов для критичного мислення учнів (уміння складати запитання, ставити їх, заохочувати до вдумливих відповідей; техніка сократівського діалогу, групового інтерв’ю, дискусії; вирішення проблемних питань за прийомом «Fishbone», використання ментальних карт тощо).  

Про те, як розвивати в учнів 
критичне мислення, читаймо докладніше тут.









Немає коментарів:

Дописати коментар