пʼятницю, 15 грудня 2017 р.


Здобуваємо досвід
08 грудня 2017 року молоді вчителі української мови і літератури зібралися  на чергову методичну зустріч у Пнівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Усім було справді цікаво, адже Сіщук М.В., керівник Школи становлення педмайстерності, учитель Пнівської ЗОШ  І-ІІІ ступенів, Візінська М.С., методист районного інформаційно-методичного центру, їхня помічниця Коцько Г.Д., учитель Пнівської ЗОШ  І-ІІІ ступенів, організували роботу засідання у формі квесту, оскільки модель сучасного вчителя передбачає готовність до застосування нових освітянських ідей, здатність завжди навчатися, бути в постійному творчому пошуку.
Крім вивчення особливостей та основних засад квесту, учасники змоделювали урок-квест з літератури в 5 класі («Узагальнення вивченого про народну й літературну казку») та практично пройшли всі його етапи, спробувавши себе і в ролі учнів, і в ролі наставників. Вийшов такий собі квест у квесті.


Молоді педагоги впевнилися, що квест розвиває активне пізнання на уроках і поза ними, сприяє розвитку мислення, допомагає долати проблеми, а ще вирішити, розплутати, придумати, уміти застосовувати свої знання в нестандартних ситуаціях. Тому з особливим завзяттям пропонували ідеї для веб-квестів, які передбачають використання інформаційного простору Інтернету для розширення сфери  творчої діяльності.
Не зайвою була психологічна рефлексія «Моя Галактика», яку з учасниками семінару провела Юдіна Т. Л., психолог Пнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. До нових зустрічей! 
Про використання квесту як засобу активізації пізнавальної діяльності учнів читайте докладніше тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар